Amazon Quiz Today Answers 12 August Win Rs 25000 Pay Balance

0
amazon quiz today answers

Amazon Quiz Today Answers 12 August Win Rs 25000 Pay Balance

Amazon Quiz contest starts at 8 am and ends at 12 pm. You can see a banner on the home screen. Click on the image and check the answers on this page.

Every day there’ll be different prizes and also the Amazon quiz Winners are declared by the month finish. As we all know nearly 50k to 1 lakh people play this quiz daily.

but there will be only one winner Try your luck you’ll be the lucky winner.

How to Join Amazon Quiz?

  • Download the Amazon App from Plat store or Apple Store.
  • Open and then sign in to the Amazon account
  • Go To Home Page & Scroll Down Then You Will See “Amazon Quiz Today Answers 12 August win Rs 25000 Pay Balance”  Banner, Tap On It.
  • Now Just Tap On Start Tab To Play The Quiz.
  • Then your quiz will be started and will prizes.

 

More Quiz: Amazon Quiz Answers till 15 august Win Exciting Prizes

More Quiz: Cadbury oreo amazon quiz answers

Join-now-button

Amazon Quiz Today Answers 12 August win Rs 25000 Pay Balance

Q1. In which of the following Indian festivals are boat races a special feature?

Ans- Onam

Q2. Who was the leader of North Korea before Kim Jong-un?

Ans- Kim Jong-il

Q3. It is said that Gandhiji frequently listened to and enjoyed the kirtan, ‘Vaishnav Jan To Tene Kahiye’. Who penned this kirtan?

Ans- Narsimha Mehta

Q4. Who was the winner of the prestigious RedInk Award for ‘Journalist of the Year’ 2019? She bagged this award for her 2018 expose on the functioning of the UIDAI and its Aadhaar data cache.

Ans- Bill Gates

Q5. How many kilometers is one Astronomical Unit (AU)?

Ans- Rachna Khaira

Amazon Quiz Today Answers 11 August Win Samsung Galaxy S10E 

Q1. What does FM in FM Radio stand for?

Ans- Frequency Modulation

Q2. What is the name of the network of highways that connects the four major cities of India – Chennai, Kolkata, Delhi, and Mumbai?

Ans- The Golden Quadrilateral

Q3. Emojis have become an integral part of digital communication. Which day is recognized as the ‘Global celebration of Emojis’ day, worldwide?

Ans- 17th July

Q4. Which Indian athlete recently won a gold medal in the 200 m sprint category in the Tabor Athletics Meet in the Czech Republic?

Ans- Hima Das

Q5. How many kilometers is one Astronomical Unit (AU)?

Ans- 150 million km

Amazon Quiz Today Answers 10 August Win Rs 1000 Pay Balance

Q1. ___ is a central Asian sport in which horse-mounted players attempt to drag a goat or a calf carcass towards a goal. Fill in the blanks.

Ans- Buzkashi

Q2. Which among the following platforms announced that it will introduce ‘Learning Playlists’ to list educational videos?

Ans- YouTube

Q3. Mary Kom is an Indian Olympic boxer hailing from ____. Fill in the blanks.

Ans- Manipur

Q4. A new smartphone malware which affected millions of users, was named after a character in the Matrix. What is the malware called?

Ans- Agent Smith

Q5. The Anglo-Zanzibar War between the United Kingdom and the Zanzibar Sultanate was the shortest recorded war in history. How long did it last?

Ans- 38-45 minutes

Amazon Quiz Today Answers 9 August Win Seagate 5tb Hard Drive

Q1. Complete the phrase – ‘wear your heart on your ____’. This English idiom means openly showing your emotions or feelings

Ans- Sleeve

Q2. You can find the Victoria Terminus in Mumbai and the Victoria Memorial in Kolkata. Now if you are visiting the Gateway of India, which city are you in?

Ans- Mumbai

Q3. In which country were the first Olympic games held?

Ans- Greece

Q4. Who won the women’s singles title at Wimbledon 2019?

Ans- Simona Halep

Q5. In which country would you find the Stonehenge, a prehistoric monument consisting of a ring of standing stones?

Ans- England

Amazon Quiz Today Answers 8 August Win Rs. 20000 Amazon Pay balance

Q1. Where is India’s highest astronomical observatory located?

Ans- Ladakh

Q2. A phobia is an irrational fear that a person may experience. Triskaidekaphobia is the fear of what?

Ans- Number 13

Q3. The World Bank Group announced its first female Managing Director and Chief Financial Officer (CFO) who is an Indian national. What is her name? Hint – She was the MD of the State Bank of India!

Ans- Anshula Kant

Q4. In a standard set of playing cards, which king is the only one without a moustache?

Ans- King of hearts

Q5. ISRO has been in the spotlight recently due to it’s moon mission, Chandrayaan-2. Who is the current chairman of ISRO?

Ans- Kailasavadivoo Sivan

Amazon Quiz Today Answers 7 August Win Honor 10 Lite

Q1 – Which Of These Was Written By William Shakespeare?

Ans – Taming Of The Shrew

Q2 – Sportsman Anthony Amalraj Recently Won A Historic Bronze Medal For India In A World Tour Held In Australia. Which Sport Does He Play?

Ans – Table Tennis

Q3 – In The DC Comic Books, What Is The Name Of The Planet That Is Superman’s Home?

Ans – Krypton

Q4 – Akshay Kumar Occupies The Number 33 Spot In The Forbes Celebrity 100 List Which Mentions The World’s Highest Paid Entertainers. Who Has Topped The List This Year?

Ans – Taylor Swift

Q5 – In 1927, Who Launched The ‘Mahad Satyagraha’?

Ans – Dr. B. R. Ambedkar

 

Amazon Quiz Today Answers 6 August Win Canon DSLR

Q1 – Which Is The Smallest Planet In Our Solar System?

Ans – Mercury

Q2 – Fanta And Sprite Belong To Which Beverage Company?

Ans – The Coca-Cola Company

Q3 – The Researchers From The University Of Chicago Have Discovered Remnants Of Seawater From The Ice Age. In Which Ocean Was This Discovery Made?

Ans – Indian Ocean

Q4 – The Banana Plant Is Classified As A Herb. True Or False?

Ans – True

Q5 – If The Green Revolution Is Related To Agriculture, What Does A Blue Revolution Refer To?

Ans – Fish

More Quiz: Amazon Quiz Answers till 15 august Win Exciting Prizes

More Quiz: Cadbury oreo amazon quiz answers

Amazon Quiz Today Answers 5 August Win Rs 10000 Pay Balance

Q1. Which of the following is the official language in Argentina?

Ans-   Spanish 

Q2. In India, Engineer’s Day is celebrated on September 15. It commemorates the birth anniversary of which Indian scientist?

Ans-  M. Visvesvaraya

Q3. While most societies follow a patrilineal tradition wherein the father’s name is passed on to the children, some do not. Which one of these Indian ethnic communities follow a matrilineal tradition?

Ans-   Khasi, Meghalaya

Q4. Rahul Dravid was recently appointed as the Head of Cricket at the NCA (National Cricket Academy). When was the NCA founded?

Ans-  2000

Q5. In the Lion King, what is the name of Simba’s uncle i.e. Mufasa’s brother?

Ans- Scar

Amazon Quiz Today Answers 4 August Win Samsung Galaxy A50

Q1. In context to NBA basketball, what does the term MVP stand for?

Ans- Most Valuable Player

Q2. The age of a star can be estimated by its color, which of these colors indicate the star is amongst the youngest?

Ans- Blue

Q3. Hrithik Roshan and Tiger Shroff will star in a new film by Siddharth Anand. What is the film called?

Ans- War

Q4. Who won the men’s finals at the 2019 Wimbledon tournament?

Ans- Novak Djokovic

Q5. PUNCH (Polarimeter to Unify the Corona and Heliosphere) is a NASA mission which will attempt to image the Sun. They have selected an Indian scientist as a co-investigator for this mission. Who is he?

Ans- Dipankar Banerjee

Amazon Quiz Today Answers 3 August Win Fitbit Charge smartwatch

Q1. The Bharat Dynamics Limited (BDL) which is manufacturing base for guided weapons systems, functions under the Ministry of _____________. Fill in the blank.

Ans- Defence

Q2. In 305 BC, which Maurya ruler defeated Alexander’s general Seleucus Nicator?

Ans- Chandragupta Maurya

Q3. Sports-wear brand Reebok has appointed a new Indian brand ambassador. Which one of these is it?

Ans- Katrina Kaif

Q4. When did the Apple iPhone first become available?

Ans- 2007

Q5. Which cricketer was named ‘Player of the Tournament’ for the ICC World Cup 2019?

Ans- Kane Williamson

Amazon Quiz Today Answers 2 August Win Sony Bravia LED Smart TV

Q1. Indian scientists developed a new material called ‘black gold’ which can absorb light and carbon dioxide. Which institute did they belong to?

Ans- Tata Institute of Fundamental Research

Q2. She became the first Indian to win a gold medal in the 100ms race at a global event at the World Universiade in Italy. Who is she?

Ans- Dutee Chand

Q3. Micheal Jackson performed for the first and only time in India in 1996. After the show, before he left the country, he scribbled a love letter to India in his hotel room where he called India his ‘special love’. Where did he write it?

Ans- On a pillow

Q4. The biggest river island in the world located in Assam. What is it called?

Ans- Majuli

Q5. A song titled ‘Tujhe Bhulega Na Tera Hindustan’, was released by the Indian Army to commemorate 20 years of ‘Operation Vijay’ as an ode to the to soldiers of the Kargil war. What is the name of the lyricist

Ans- Sameer

 

More Quiz: Amazon Quiz Answers till 15 august Win Exciting Prizes

Amazon Quiz Today Answers 1 August Win  Seagate 5tb Hard Drive 

 

Q1. Which historical event does Charles Dickens’ novel ‘The Tale of Two Cities’ concern?

Ans- The French Revolution

Q2. The most common format for a home video recorder is VHS. VHS stands for?

Ans- Video Home System

Q3. Saturn has a total of 62 moons, the largest one being larger than the planet of Mercury. What is its name?

Ans- Titan

Q4. If you look closely at the planet Jupiter, a very evident dense red spot can be found on it as seen from space. This is often called the ‘Great Red Spot’. What is it?

Ans- A Hurricane

Q5. Friends, Romans and Countrymen, lend me thy ears’ is the first line of a speech in the play Julius Caesar, by William Shakespeare. Which character gave this speech?

Ans- Mark Antony

 

Amazon Quiz Today Answers 31 July Win Honor 8

Q1. Who led the Indian cricket team to their first-ever World Cup victory in 1983?

Ans- Kapil Dev

Q2. The largest Buddhist monastery is the world is located in _______.

Ans- Indonesia

Q3. Castella, Tres Leches, Brigadeiro, and Oliebollen are all names of _?

Ans- Desserts

Q4. What kind of weapon is a falchion?

Ans- A sword

Q5. Which is the wettest place in India, in terms of average annual rainfall received?

Ans- Mawsynram, Meghalaya

Amazon Quiz Today Answers 30 July Win Bose Home Speaker 500

Q1. Who was the first Indian from the film industry to win an Oscar award?

Ans- Bhanu Athaiya

Q2. In which year was the euro introduced as a legal currency on the world market?

Ans- 1999

Q3. What does the Latin phrase ‘Caveat emptor’ mean?

Ans- let the buyer beware

Q4. What is the national sport of Japan?

Ans- Sumo wrestling

Q5. In the FIFA World Cup, the ‘Golden Glove Award’ is awarded each season to whom?

Ans- The best goalkeeper

 

Amazon Quiz Today Answers 29 July Win Rs 25000 Pay Balance

Q1. Which one of these is a traditional folk dance of the people of Lakshadweep Islands?

Ans- Lava Dance

Q2. The famous ‘Hornbill festival’ is celebrated in which of the following states of India?

Ans- Nagaland

Q3. Krav Maga is a form of martial arts.

Ans- True

Q4. ____ is a folk dance form from the Indian state of Mizoram, in which men move bamboo staves horizontally and vertically while women dance in between them to avoid their legs getting caught

Ans- Cheraw Dance

Q5. ___ is the capital city of Himachal Pradesh

Ans- Shimla

 

Amazon Quiz Today Answers 28 July Win OnePlus 7 Pro

Q1. Which of these are NOT considered to be a macronutrient in context to human dietary requirements?

Ans- Vitamins

Q2. Name Chetan Bhagat’s debut novel which was also adapted into a Bollywood movie?

Ans-  Five Point Someone

Q3. Which European country announced that it will levy a green tax on flight tickets from 2020, to encourage environmentally-friendly transportation projects?

Ans- France

Q4. What is the name of the young Malayali actress, who became known as the ‘wink girl’ after a clip of her winking went viral last year?

Ans-  Priya Varrier

Q5. M. Fathima Beevi has the distinction of being the first woman _____

Ans-  judge of the Supreme Court

 

Amazon Quiz Answers 27 July Win Armani Watch

Q1 – In Which Year Did Atal Bihari Vajpayee become India’s Prime Minister For First Time?

Ans – 1996

Q2 – Which Batsman Has Scored The Highest Number Of Centuries In A Single World Cup Tournament?

Ans – Rohit Sharma

Q3 – Which Company Has Recently Acquired The American Software Company Red Hat?

Ans – IBM

Q4 – The Movie, Super 30, Starring Hrithik Roshan Is A Biopic Based On Whose Life?

Ans – Anand Kumar

Q5 – The World’s First Public Blockchain Bond ‘Bond-I’ Was Launched By Which International Organization?

Ans – World Bank

Amazon Quiz Answers 26 July Win Blaupunkt Speaker

 

Q1. By what name is Norma Jean Baker more commonly known?

Ans- Marilyn Monroe

Q2. Ethanol has been used as an alternative to petrol in Brazil. Now which company has launched the first Ethanol-based motorcycle in India?

Ans- TVS Motors

Q3. When was World Population Day observed recently?

Ans- 11 July

Q4. Season 2 of Comicstaan has launched on Amazon Prime. Who is the new host alongside Abish Mathew this season?

Ans- urooj Ashfaq

Q5. Qila Rai Pithora, built by Tomar Rajputs is located in which among the following cities?

Ans- New Delhi

 

Amazon Quiz Today Answer 25 July Win ₹10000 

Q1: Which banking institution commenced its operations from the 1st of April 1935?

Ans: Reserve Bank of India

Q2: Kangana Ranaut and Rajkumar Rao have teamed up for a new film and the trailer was released recently. What is the name of the film?

Ans: Judgemental Hai Kya

Q3: Originating in the Tibetan plateau near Lake Mansarovar, which river flows through Ladakh?

Ans: Indus

Q4: With the length of its wings reaching nearly 12 feet, which bird has the largest wingspan of any living bird species?

Ans: Wandering albatross

Q5: Which one of this Indian movie is inspired by the biography of Japanese filmmaker Akira Kurosawa?

Ans: Taare Zameen Par

Amazon Quiz Today 24 July Win Vivo V15 Pro

Q1. What was author Mark Twain’s real name?

Ans. Samuel Langhorne Clemens

Q2. Bihu is a harvest festival that is celebrated thrice in a year. In which state of India does this festival originate?

Ans. Assam

Q3. In the newest Marvel film, Spiderman: Far from home, what is the name of the supervillain who has mind-manipulating powers?

Ans. Mysterio

Q4. India has won 2 ODI Cricket World Cups so far – once in 1983, and the second in 2011. Who did they play the finals against in 2011?

Ans. Sri Lanka

Q5. The Halley’s comet orbits the sun every 75-76 years. When will it be visible next from earth?

Ans. 2061

 

More Quiz: Amazon Quiz Answers till 15 august Win Exciting Prizes

Amazon Quiz Today 23 July win JBL Flip Speaker

Q1. Which of these actors played on-screen father to their real father?

Ans- Abhishek Bachchan

Q2. Which cricketer recently broke Sachin Tendulkar’s 27-year-old record of being the youngest player to score 80+ runs in World Cup history?

Ans-  Ikram Ali Khil

Q3. Taekwondo fighter Farabi Davletchin posted a trick on 25th June which then was tried by many Hollywood and Bollywood actors. Which viral challenge is this referring to?

Ans- Bottle cap challenge

Q4. In the Jungle Book, written by Rudyard Kipling, what is the name of the panther who befriends Mowgli?

Ans-  Bagheera

Q5. Jayasimha Ravirala currently holds the Guinness World Record for which of these?

Ans- Most hugs were given in one hour by an individual

 

Amazon Quiz Today 22 July Win 20,000 Amazon Pay Balance

Q1. AR Rahman won a Grammy award for which album?

Ans- Slumdog Millionaire

Q2. The transformer that develops a high voltage in a home television is commonly called a ____. Fill in the blank.

Ans- Flyback

Q3. The BCCI has just named a new Head of Cricket at the National Cricket Academy. Who is it?

Ans- Rahul Dravid

Q4. Where is the headquarters of the ICC (International Cricket Council) located?

Ans – Dubai

Q5. Which profession does Sanjay Dutt fake in the movie Lage Raho Munnabhai?

Ans- History Professor

Amazon Quiz Contest Today Answer 21 July win iPhone XR

Q1. In the context of fashion, what is a ‘fedora’?

Ans- A type of headwear

Q2. Did you know that pandas eat anywhere between 12-39 kgs of food every day! What does a panda’s diet mainly consist of?

Ans-  Bamboo 

Q3. Chief of the Air Staff or Air Chief Marshal is the highest rank in the Indian Air Force. It is the position of commander of the IAF. Who was the first Indian to become Chief of Air Staff in 1954?

Ans- Subroto Mukerjee

Q4. Indian scientists have developed a new material which is capable of absorbing both light and carbon dioxide and could help control environmental issues. What is it called?

Ans-  Black gold

Q5. What is the name of the network of highways that connects the four major cities of India – Chennai, Kolkata, Delhi, and Mumbai?

Ans- The Golden Quadrilateral

 

Amazon Quiz Answers Today 20 July win Apple Smart Watch

Q1: Which Is The National Fruit Of India?

Ans: Mango

Q2: Panchathan Record Inn Is Which Composer’s In House Studio?

Ans: A.R. Rahman

Q3: Who Developed A Vaccine Against Poliomyelitis (Polio)?

Ans: Dr. Jonas Salk

Q4: In Ancient Greece, Men Exercised And Took Part In Sports Completely Nude. True Or False.

Ans: True

Q5: A Cinematograph Is A Motion Picture Film Camera, Which Also Serves As A Film Projector And Printer. Who Invented It?

Ans: Lumiere Brothers

More Quiz: Amazon Quiz Answers till 15 august Win Exciting Prizes

 

Amazon Today Quiz Answer today 19 July win LG Microwave Oven

Q1. What is another word for lexicon?

Ans- Dictionary

Q2. Dr. Kalam was bestowed with the highest honor that an Indian citizen can receive. Which award is it?

Ans-  The Bharat Ratna

Q3. India is a federal union comprising twenty-nine states and eight union territories.

Ans- False

Q4. Hyundai launched its first all-electric SUV model in India. What is it called

Ans-  Kona Electric SUV

Q5. A ‘sonnet’ is a poem in a specific form that originated in Italy. How many lines does a sonnet typically have?

Ans- 14

Amazon Quiz Answers Today 18 July win Sony home Theatre

Q1. The clothing trend exemplified by black clothing, dark makeup, and black-dyed hair is called ___.

Ans- Goth

Q2. Name the Indian Tennis player-turned Hollywood filmmaker who has made more than 120 films with stars such as Cate Blanchett, Angelina Jolie and more?

Ans-  Ashok Amritraj

Q3. Where is the headquarters of Amazon Inc. located?

Ans- Seattle

Q4. Former Indian cricket captain, MS Dhoni recently turned 38 and received wishes from all over the world. When was his birthday?

Ans-  7th July

Q5. Freddie Mercury was the lead vocalist of which iconic rock group?

Ans- Queen

 

Amazon Quiz answers today 17 July 2019 Win Rs 20000 Answers:

Question 1. Which Indian state is also called the ‘Land of rising sun’ because it gets the first sunrise in the country?

Answer: Arunachal Pradesh

Question 2. Which is the only tennis grand slam tournament that’s played on grass courts currently?

Answer: Wimbledon

Question 3. The 2006 film, The namesake, star Tabu and Irfan Khan are based on a novel of the identical name. Who is the author of that novel?

Answer: Jhumpa Lahiri

Question 4. Name the official residence of the Pope?

Answer: Apostolic Palace

Question 5. Who out of the following is NOT an Indian fashion designer?

Answer: Ravi Ruia

Amazon Quiz Today Answers 12 August

 

More Quiz: Amazon Quiz Answers till 15 august Win Exciting Prizes

More Quiz: Cadbury oreo amazon quiz answers

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here