Amazon Quiz Today Answers 31 July Win Honor 8

0
201
amazon quiz today answers

Amazon Quiz Today Answers 31 July Win Honor 8

Amazon Quiz contest starts at 8 am and ends at 12 pm. You can see a banner on the home screen. Click on the image and check the answers on this page.

Every day there’ll be different prizes and also the Amazon quiz Winners are declared by the month finish. As we all know nearly 50k to 1 lakh people play this quiz daily.

but there will be only one winner Try your luck you’ll be the lucky winner.

How to Join Amazon Quiz?

  • Download the Amazon App from Plat store or Apple Store.
  • Open and then sign in to the Amazon account
  • Go To Home Page & Scroll Down Then You Will See “Amazon Quiz Today Answers 31 July win Honor 8”  Banner, Tap On It.
  • Now Just Tap On Start Tab To Play The Quiz.
  • Then your quiz will be started and will prizes.

Amazon Quiz Today 28 July

More Quiz: Amazon Quiz Answers till 15 august Win Exciting Prizes

More Quiz: Cadbury oreo amazon quiz answers

Amazon Quiz Today Answers 31 July Win Honor 8

Q1. Who led the Indian cricket team to their first-ever World Cup victory in 1983?

Ans- Kapil Dev

Q2. The largest Buddhist monastery is the world is located in _______.

Ans- Indonesia

Q3. Castella, Tres Leches, Brigadeiro, and Oliebollen are all names of _?

Ans- Desserts

Q4. What kind of weapon is a falchion?

Ans- A sword

Q5. Which is the wettest place in India, in terms of average annual rainfall received?

Ans- Mawsynram, Meghalaya

Amazon Quiz Today Answers 30 July Win Bose Home Speaker 500

Q1. Who was the first Indian from the film industry to win an Oscar award?

Ans- Bhanu Athaiya

Q2. In which year was the euro introduced as legal currency on the world market?

Ans- 1999

Q3. What does the Latin phrase ‘Caveat emptor’ mean?

Ans- let the buyer beware

Q4. What is the national sport of Japan?

Ans- Sumo wrestling

Q5. In the FIFA World Cup, the ‘Golden Glove Award’ is awarded each season to whom?

Ans- the best goalkeeper

Amazon Quiz Today Answers 29 July Win Rs 25000 Pay Balance

Q1. Which one of these is a traditional folk dance of the people of Lakshadweep Islands?

Ans- Lava Dance

Q2. The famous ‘Hornbill festival’ is celebrated in which of the following states of India?

Ans- Nagaland

Q3. Krav Maga is a form of martial arts.

Ans- True

Q4. ____ is a folk dance form from the Indian state of Mizoram, in which men move bamboo staves horizontally and vertically while women dance in between them to avoid their legs getting caught

Ans- Cheraw Dance

Q5. ___ is the capital city of Himachal Pradesh

Ans- Shimla

 

Amazon Quiz Today Answers 28 July Win OnePlus 7 Pro

Q1. Which of these are NOT considered to be a macronutrient in context to human dietary requirements?

Ans- Vitamins

Q2. Name Chetan Bhagat’s debut novel which was also adapted into a Bollywood movie?

Ans-  Five Point Someone

Q3. Which European country announced that it will levy a green tax on flight tickets from 2020, to encourage environmentally-friendly transportation projects?

Ans- France

Q4. What is the name of the young Malayali actress, who became known as the ‘wink girl’ after a clip of her winking went viral last year?

Ans-  Priya Varrier

Q5. M. Fathima Beevi has the distinction of being the first woman _____

Ans-  judge of the Supreme Court

 

Amazon Quiz Answers 27 July Win Armani Watch

Q1 – In Which Year Did Atal Bihari Vajpayee become India’s Prime Minister For First Time?

Ans – 1996

Q2 – Which Batsman Has Scored The Highest Number Of Centuries In A Single World Cup Tournament?

Ans – Rohit Sharma

Q3 – Which Company Has Recently Acquired The American Software Company Red Hat?

Ans – IBM

Q4 – The Movie, Super 30, Starring Hrithik Roshan Is A Biopic Based On Whose Life?

Ans – Anand Kumar

Q5 – The World’s First Public Blockchain Bond ‘Bond-I’ Was Launched By Which International Organization?

Ans – World Bank

Amazon Quiz Answers 26 July Win Blaupunkt Speaker

 

Q1. By what name is Norma Jean Baker more commonly known?

Ans- Marilyn Monroe

Q2. Ethanol has been used as an alternative to petrol in Brazil. Now which company has launched the first Ethanol-based motorcycle in India?

Ans- TVS Motors

Q3. When was World Population Day observed recently?

Ans- 11 July

Q4. Season 2 of Comicstaan has launched on Amazon Prime. Who is the new host alongside Abish Mathew this season?

Ans- urooj Ashfaq

Q5. Qila Rai Pithora, built by Tomar Rajputs is located in which among the following cities?

Ans- New Delhi

 

Amazon Quiz Today Answer 25 July Win ₹10000 

Q1: Which banking institution commenced its operations from the 1st of April 1935?

Ans: Reserve Bank of India

Q2: Kangana Ranaut and Rajkumar Rao have teamed up for a new film and the trailer was released recently. What is the name of the film?

Ans: Judgemental Hai Kya

Q3: Originating in the Tibetan plateau near Lake Mansarovar, which river flows through Ladakh?

Ans: Indus

Q4: With the length of its wings reaching nearly 12 feet, which bird has the largest wingspan of any living bird species?

Ans: Wandering albatross

Q5: Which one of this Indian movie is inspired by the biography of Japanese filmmaker Akira Kurosawa?

Ans: Taare Zameen Par

Amazon Quiz Today 24 July Win Vivo V15 Pro

Q1. What was author Mark Twain’s real name?

Ans. Samuel Langhorne Clemens

Q2. Bihu is a harvest festival that is celebrated thrice in a year. In which state of India does this festival originate?

Ans. Assam

Q3. In the newest Marvel film, Spiderman: Far from home, what is the name of the supervillain who has mind-manipulating powers?

Ans. Mysterio

Q4. India has won 2 ODI Cricket World Cups so far – once in 1983, and the second in 2011. Who did they play the finals against in 2011?

Ans. Sri Lanka

Q5. The Halley’s comet orbits the sun every 75-76 years. When will it be visible next from earth?

Ans. 2061

 

More Quiz: Amazon Quiz Answers till 15 august Win Exciting Prizes

Amazon Quiz Today 23 July win JBL Flip Speaker

Q1. Which of these actors played on-screen father to their real father?

Ans- Abhishek Bachchan

Q2. Which cricketer recently broke Sachin Tendulkar’s 27-year-old record of being the youngest player to score 80+ runs in World Cup history?

Ans-  Ikram Ali Khil

Q3. Taekwondo fighter Farabi Davletchin posted a trick on 25th June which then was tried by many Hollywood and Bollywood actors. Which viral challenge is this referring to?

Ans- Bottle cap challenge

Q4. In the Jungle Book, written by Rudyard Kipling, what is the name of the panther who befriends Mowgli?

Ans-  Bagheera

Q5. Jayasimha Ravirala currently holds the Guinness World Record for which of these?

Ans- Most hugs were given in one hour by an individual

 

Amazon Quiz Today 22 July Win 20,000 Amazon Pay Balance

Q1. AR Rahman won a Grammy award for which album?

Ans- Slumdog Millionaire

Q2. The transformer that develops a high voltage in a home television is commonly called a ____. Fill in the blank.

Ans- Flyback

Q3. The BCCI has just named a new Head of Cricket at the National Cricket Academy. Who is it?

Ans- Rahul Dravid

Q4. Where is the headquarters of the ICC (International Cricket Council) located?

Ans – Dubai

Q5. Which profession does Sanjay Dutt fake in the movie Lage Raho Munnabhai?

Ans- History Professor

Amazon Quiz Contest Today Answer 21 July win iPhone XR

Q1. In the context of fashion, what is a ‘fedora’?

Ans- A type of headwear

Q2. Did you know that pandas eat anywhere between 12-39 kgs of food every day! What does a panda’s diet mainly consist of?

Ans-  Bamboo 

Q3. Chief of the Air Staff or Air Chief Marshal is the highest rank in the Indian Air Force. It is the position of commander of the IAF. Who was the first Indian to become Chief of Air Staff in 1954?

Ans- Subroto Mukerjee

Q4. Indian scientists have developed a new material which is capable of absorbing both light and carbon dioxide and could help control environmental issues. What is it called?

Ans-  Black gold

Q5. What is the name of the network of highways that connects the four major cities of India – Chennai, Kolkata, Delhi, and Mumbai?

Ans- The Golden Quadrilateral

 

Amazon Quiz Answers Today 20 July win Apple Smart Watch

Q1: Which Is The National Fruit Of India?

Ans: Mango

Q2: Panchathan Record Inn Is Which Composer’s In House Studio?

Ans: A.R. Rahman

Q3: Who Developed A Vaccine Against Poliomyelitis (Polio)?

Ans: Dr. Jonas Salk

Q4: In Ancient Greece, Men Exercised And Took Part In Sports Completely Nude. True Or False.

Ans: True

Q5: A Cinematograph Is A Motion Picture Film Camera, Which Also Serves As A Film Projector And Printer. Who Invented It?

Ans: Lumiere Brothers

More Quiz: Amazon Quiz Answers till 15 august Win Exciting Prizes

 

Amazon Today Quiz Answer today 19 July win LG Microwave Oven

Q1. What is another word for lexicon?

Ans- Dictionary

Q2. Dr. Kalam was bestowed with the highest honor that an Indian citizen can receive. Which award is it?

Ans-  The Bharat Ratna

Q3. India is a federal union comprising twenty-nine states and eight union territories.

Ans- False

Q4. Hyundai launched its first all-electric SUV model in India. What is it called

Ans-  Kona Electric SUV

Q5. A ‘sonnet’ is a poem in a specific form that originated in Italy. How many lines does a sonnet typically have?

Ans- 14

Amazon Quiz Today Answer 18 July win Sony home Theatre

Q1. The clothing trend exemplified by black clothing, dark makeup, and black-dyed hair is called ___.

Ans- Goth

Q2. Name the Indian Tennis player-turned Hollywood filmmaker who has made more than 120 films with stars such as Cate Blanchett, Angelina Jolie and more?

Ans-  Ashok Amritraj

Q3. Where is the headquarters of Amazon Inc. located?

Ans- Seattle

Q4. Former Indian cricket captain, MS Dhoni recently turned 38 and received wishes from all over the world. When was his birthday?

Ans-  7th July

Q5. Freddie Mercury was the lead vocalist of which iconic rock group?

Ans- Queen

 

Amazon Quiz answers 17 July 2019 Win Rs 20000 Answers:

Question 1. Which Indian state is also called the ‘Land of rising sun’ because it gets the first sunrise in the country?

Answer: Arunachal Pradesh

Question 2. Which is the only tennis grand slam tournament that’s played on grass courts currently?

Answer: Wimbledon

Question 3. The 2006 film, The namesake, star Tabu and Irfan Khan are based on a novel of the identical name. Who is the author of that novel?

Answer: Jhumpa Lahiri

Question 4. Name the official residence of the Pope?

Answer: Apostolic Palace

Question 5. Who out of the following is NOT an Indian fashion designer?

Answer: Ravi Ruia

Amazon Quiz Today Answers 31 July

 

More Quiz: Amazon Quiz Answers till 15 august Win Exciting Prizes

More Quiz: Cadbury oreo amazon quiz answers

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here